Στατιστικά

Articles View Hits
70182

Βρίσκονται τώρα μαζί μας

We have 27 guests and no members online

Σχολικό Ραδιόφωνο

Οι μαθητές του Γυμνασίου Εκάλης σε συνεργασία με τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Καμπάνη Κιλκίς έχουν δημιουργήσει το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Εκπέμπουν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Συντονιστείτε!

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2014 - 2014


  • Η εκπαιδευτικός Χατζούλη Αικατερίνη (ΠΕ16 Μουσικός) θα υλοποιήσει το Πολιτιστικό πρόγραμμα "Παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα του κόσμου", με στόχο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική ταυτότητα και ιδεολογία των διαφόρων χωρών και να καλλιεργηθούν αισθήματα αποδοχής της διαφορετικότητας. Να παίξουν στα μουσικά όργανα του σχολείου χαρακτηριστικές κλίμακες της κάθε χώρας και να αυτοσχεδιάσουν πάνω σ' αυτές. Η παραπάνω εκπαιδευτικός θα συνεργαστεί με την εκπαιδευτικό Κανούτα Ευαγγελία (ΠΕ06 Αγγλικής) και τον εκπαιδευτικό Τσούπρο Θεόδωρο (ΠΕ70 Δάσκαλος). Το παραπάνω πολιτιστικό πρόγραμμα εμπίπτει στο τμήμα Δ΄ της Αισθητικής Αγωγής του ΥΠΑΙΠΘ, με στόχο την προώθηση του πολιτισμού και την καλλιέργεια της αισθητικής μέσα από την έρευνα, τη μελέτη και τη δημιουργία.

 

  • Ο εκπαιδευτικός Τσούπρος Θεόδωρος (ΠΕ70 Δάσκαλος) θα υλοποιήσει το πρόγραμμα "Το σπίτι των παιδιών", το οποίο διαπραγματεύεται την παιδική επιθετικότητα με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την έννοια της συνεργασίας, την επεξεργασία των συναισθημάτων τους, την αντιμετώπιση του θυμού, της στεναχώριας και της οργής και την ανάπτυξη της επικοινωνίας, την αποδοχή του διαφορετικού και την ενίσχυση του αυτοσεβασμού. Εμπίπτει στο τμήμα Β' Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΠΘ και στον άξονα του Κοινωνικού σχολείου, με στόχο τη δημιουργία υγιών ατόμων, που θα αναπτύσσονται σε υγιή φυσικά και κοινωνικά περιβάλλοντα. Συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί: Χατζούλη Αικατερίνη (ΠΕ16 Μουσικής) και Κοτσόπουλος Αθανάσιος (ΠΕ19 Πληροφορικής)

 

  • Ο εκπαιδευτικός Κοτσόπουλος Αθανάσιος (ΠΕ19 Πληροφορικής) θα υλοποιήσει πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα "Οι μουσικές του κόσμου μέσω του υπολογιστή" με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την επιστήμη της πληροφορικής, την αναζήτηση στο διαδίκτυο, την αποθήκευση και οργάνωση πληροφοριών και αρχείων. Την εξοικείωση με τον όρο πολυμέσα, με είδη αρχείων πολυμέσων και τη γνωριμία με ειδικά προγράμματα πληροφορικής σε αρχεία εικόνας, ήχου και video. Η υλοποίηση του προγράμματος εμπίπτει στα πολιτιστικά προγράμματα του τμήματος Α' Αισθητικής Αγωγής του ΥΠΑΙΠΘ. Συνεργασία με εκπαιδευτικούς: Χατζούλη Αικατερίνη (ΠΕ16 Μουσικής) και Τσούπρο Θεόδωρο (ΠΕ70 Δάσκαλος)

 

  • Η εκπαιδευτικός Σταθακάκου Μαρία (ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής) θα εκπονήσει πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα "Τα βότανα, οι γιατροί της φύσης" με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία της Ελληνικής γης, τη σοφία της φύσης και εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των ασθενειών. Στα πλαίσια του προγράμματος θα δημιουργηθεί σχολικός κήπος, όπου οι μαθητές θα αναλάβουν τη φροντίδα των βοτάνων. Εμπίπτει στο τμήμα Β' Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΠΘ και στον άξονα του κοινωνικού σχολείου. Συνεργαζόμενος εκπαιδευτικός Μούστος Μενέλαος (ΠΕ70 Δάσκαλος)