Στατιστικά

Articles View Hits
70175

Βρίσκονται τώρα μαζί μας

We have 19 guests and no members online

Σχολικό Ραδιόφωνο

Οι μαθητές του Γυμνασίου Εκάλης σε συνεργασία με τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Καμπάνη Κιλκίς έχουν δημιουργήσει το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Εκπέμπουν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Συντονιστείτε!

Κοινωνικό Σχολείο 2014 - 2015

Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα του "Κοινωνικού Σχολείου" το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την ενεργή συμμετοχή σημαντικού αριθμού φορέων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ΣΕΓΑΣ, ΟΚΑΝΑ, ΕΣΔΥ, ΙΨΣΥ, Ε.Ο.Ε, ΔΚΟΕ, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ΙΕΠ, ΙΙΒΕΑΑ, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Σ.Ε.Ο. κ.α.)

Στόχος του κοινωνικού σχολείου είναι να υπάρξει συνέχεια στη γνώση με ταυτόχρονη επιμόρφωση στους τομείς της συμπεριφοράς, της παροχής κινήτρων, τον καθορισμό του πλαισίου υποχρεώσεων αλλά και της ανάδειξης των ικανοτήτων για ατομική και συλλογική δράση.

Το κοινωνικό σχολείο θα δραστηριοποιηθεί στους ακόλουθους άξονες : την άθληση, την διατροφή, την καταπολέμηση του ρατσισμού, στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες, την πρόληψη εθισμού στον καπνό, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στο διαδίκτυο, την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, στην πρόληψη των ατυχημάτων, στην εισαγωγή των εννοιών του ολυμπισμού και της αισθητικής αγωγής στην εκπαίδευση.

Θα έχει διαδραστικό ρόλο αναφορικά με τρεις κοινωνικές ομάδες, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. θα προσφέρει, εκτός της γνώσης των μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος, εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες στους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας ας, ώστε να εξελιχθούν σε ενεργούς και υγιείς πολίτες. Ανάλογες γνώσεις αποκτούν γονείς και εκπαιδευτικοί.