Στατιστικά

Articles View Hits
70173

Βρίσκονται τώρα μαζί μας

We have 17 guests and no members online

Σχολικό Ραδιόφωνο

Οι μαθητές του Γυμνασίου Εκάλης σε συνεργασία με τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Καμπάνη Κιλκίς έχουν δημιουργήσει το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Εκπέμπουν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Συντονιστείτε!

?Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου?

Την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016, οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λεχωνίων, μαζί με τους δασκάλους τους, κ. Σπύρο Κρικέλη και κ. Αφροδίτη Τσιμπανάκου, επισκέφθηκαν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, σχετικά με την τοπική ιστορία.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Στ' τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα ?Αναζητώντας τους κατοίκους της Αρχαίας Δημητριάδας?, από το οποίο πήραν πληροφορίες για την Αρχαία Δημητριάδα, τους κατοίκους, τα ήθη και τα έθιμά της, περιπλανήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου αναζητώντας επιπλέον πληροφορίες που τους ζητήθηκαν, με σκοπό την καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και έφτιαξαν δικά τους νομίσματα (ομοιώματα της εποχής εκείνης), τα οποία πήραν μαζί τους επιστρέφοντας στο σχολείο!

Ήταν μια ενδιαφέρουσα, βιωματική και χρήσιμη εμπειρία, που μας διασκέδασε πολύ!