Στατιστικά

Articles View Hits
70934

Βρίσκονται τώρα μαζί μας

We have 11 guests and no members online

Σχολικό Ραδιόφωνο

Οι μαθητές του Γυμνασίου Εκάλης σε συνεργασία με τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Καμπάνη Κιλκίς έχουν δημιουργήσει το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Εκπέμπουν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Συντονιστείτε!

Λαϊκή Βιβλιοθήκη και Βιβλιοπαρουσίαση

Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δ.Σχ. Άνω Λεχωνίων, επισκέφθηκαν μαζί με τη δασκάλα τους, κ. Αφροδίτη Τσιμπανάκου, τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη στη συμβολή των οδών Κωνσταντά & Κ. Καρτάλη, στα πλαίσια του προγράμματος της ?Φιλαναγνωσίας ? Ράλι Ανάγνωσης?.

Φτάνοντας, μας υποδέχθηκε η υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμος, κ. Νίκη Κακάνη, η οποία, με πολύ κέφι και διάθεση, μας μίλησε για τον τρόπο ταξινόμησης, αρχειοθέτησης και δανεισμού των βιβλίων, καθώς και για όλα όσα πρέπει να γίνονται από τη στιγμή που ένα καινούριο βιβλίο θα φτάσει στη βιβλιοθήκη. Μας ξενάγησε στους χώρους της

και μας άφησε για λίγο να περιπλανηθούμε στους διαδρόμους της βιβλιοθήκης και να ?σκαλίσουμε? τα ράφια της!

Όμως, μας περίμενε και μια έκπληξη!


 

 

 

Στη βιβλιοθήκη βρέθηκε και ο γνωστός Αγχιαλίτης ποιητής και συγγραφέας κ. Λάσκαρης Ζαράρης, ο οποίος μας παρουσίασε το ολοκαίνουριο βιβλίο του, με τίτλο: ?Τα μυστικά της Θεόπετρας?, που μας

ταξίδεψε χιλιάδες χρόνια πίσω, στο Νεολιθικό οικισμό Διμηνίου, όπου συναντήσαμε τον Στραβοπόδη και φτιάξαμε με το μυαλό μας εικόνες μιας άλλης εποχής, τόσο μακρινής από τη δική μας!

Ένα νοερό ταξίδι στο παρελθόν, φτιαγμένο στο παρόν, για παιδιά με... μέλλον!

 

 

 

Σας ευχαριστούμε πολύ!