Στατιστικά

Articles View Hits
68611

Βρίσκονται τώρα μαζί μας

We have 49 guests and no members online

Σχολικό Ραδιόφωνο

Οι μαθητές του Γυμνασίου Εκάλης σε συνεργασία με τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Καμπάνη Κιλκίς έχουν δημιουργήσει το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Εκπέμπουν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Συντονιστείτε!

?Ο Τροθ και η καρδιά του πλανήτη?

Την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λεχωνίων είχαν την ευκαιρία, στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας και του ?Ράλι Ανάγνωσης?, που διεξάγεται φέτος στο σχολείο μας, να ακούσουν τα παραμύθια της κ. Εριφύλης Πασπάτη, με τίτλο ?Ο Τροθ και η καρδιά του πλανήτη? και ?Το τριανταφυλλάκι που δεν άνθιζε?.

Οι μαθητές της Ε' τάξης είχαν ήδη ετοιμάσει ερωτήσεις και πήραν μια μικρή συνέντευξη απ' τη συγγραφέα, πριν ξεκινήσει η βιβλιοπαρουσίαση.

Η κ. Πασπάτη (αρχιτέκτων, ψυχολόγος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων) απάντησε με κέφι και ειλικρίνεια στις ερωτήσεις μας λέγοντάς μας πως είναι μητέρα τριών παιδιών, ζει στην Αθήνα και αγαπάει ?Το μικρό Πρίγκιπα? και τον ?Ιούλιο Βερν?. Της αρέσει να γράφει και να εικονογραφεί τα βιβλία της και να συζητάει με τα παιδιά. Μας συνέστησε να διαβάζουμε βιβλία που μας αρέσουν και να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας ?σε μέρη, όπου υπάρχει αγάπη?. Μας είπε, τέλος, ότι για να τελειώσει το βιβλίο της πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος!

Συζητήσαμε κι άλλα, πολλά! Περάσαμε όμορφα! Την ευχαριστούμε πολύ!