Στατιστικά

Articles View Hits
70170

Βρίσκονται τώρα μαζί μας

We have 13 guests and no members online

Σχολικό Ραδιόφωνο

Οι μαθητές του Γυμνασίου Εκάλης σε συνεργασία με τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Καμπάνη Κιλκίς έχουν δημιουργήσει το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Εκπέμπουν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Συντονιστείτε!

ΓΑΚ Μαγνησίας και Μουσείο Πόλης Βόλου

 

Ένα φανταστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο έκαναν οι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης του Σχολείου μας, την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, με την επίσκεψή τους στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Μουσείο της Πόλης του Βόλου.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε πρώτα με μια βόλτα στο σχολείο του χθες. Μπήκαμε σε σχολεία της δεκαετίας του '40 και του '50, γνωρίσαμε δασκάλους και μαθητές, διαβάσαμε παλιά αναγνωστικά και βιβλία φυσικής ιστορίας και θρησκευτικών.

Φεύγοντας από κει, βρεθήκαμε στο κέντρο του Βόλου, αρκετές δεκαετίες πριν. Εκεί συναντήσαμε κυρίους με σκούρα κοστούμια και καπέλα, πλανόδιους φωτογράφους και πωλητές με την πραμάτεια τους, καθώς και τον Μουντζούρη καταμεσής του δρόμου, να εξυπηρετεί όλους εκείνους που έπρεπε να τελειώσουν τις δουλειές τους.

Κάναμε μια επίσκεψη στα σπίτια και τις αυλές των ανθρώπων της εποχής, τους συνοδεύσαμε στις εργασίες τους, είπαμε ένα γεια και στους συμμαθητές μας εκεί, μας κέρασαν πορτοκαλάδες στην πλατεία και παίξαμε κι ένα φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με τους παίκτες της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού, αφού προηγουμένως ανάψαμε ένα κερί στην Ευαγγελίστρια.

Όταν, πλέον, κουραστήκαμε, πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το δικό μας σχολείο, στα Άνω Λεχώνια!

Ωραία βόλτα! Γεμίσαμε εικόνες και αρώματα! Μια βόλτα στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία. Τόσο μακριά κι όμως τόσο κοντά!