Στατιστικά

Articles View Hits
71616

Βρίσκονται τώρα μαζί μας

We have 21 guests and no members online

Σχολικό Ραδιόφωνο

Οι μαθητές του Γυμνασίου Εκάλης σε συνεργασία με τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Καμπάνη Κιλκίς έχουν δημιουργήσει το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Εκπέμπουν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Συντονιστείτε!

«Ο φίλος μας ο άνεμος» και οι ανεμόμυλοι του φθινοπώρου

Μπήκαμε για τα καλά στο φθινόπωρο με τις φθινοπωρινές λιακάδες και τις υπέροχες μυρωδιές που φέρνει το αεράκι του. Μυρωδιές της φύσης απ? το νοτισμένο χώμα, τα ξερά φύλλα και το πρωτοβρόχι, που καταφτάνει για να δροσίσει τη διψασμένη γη.

Επηρεασμένοι, λοιπόν, από το νέο σκηνικό του καιρού και στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας της Ε΄ τάξης «Ο φίλος μας ο άνεμος», αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τους δικούς μας ανεμόμυλους, φτιαγμένους από απλά υλικά και με τα χρώματα της αρεσκείας μας.

Αφού πρώτα ενημερωθήκαμε για τους «παραδοσιακούς» και «σύγχρονους» ανεμόμυλους, τον τρόπο κατασκευής και τη χρησιμότητά τους παλιά και σήμερα και παρακολουθήσαμε στην τάξη μια παρουσίαση με ανεμόμυλους στις Κυκλάδες, πήραμε χαρτιά, ψαλίδια, κόλλες και αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη να δημιουργήσει...

Ιδού και το αποτέλεσμα!Καλό φθινόπωρο σε όλους και καλή σχολική χρονιά!!!

Οι μαθητές και η δασκάλα της Ε? τάξης.